Bel ons op +31 (0)73 - 6134756
Sigaren beschermen en bewaren

Een sigaar is een levend product – en uiterst kwetsbaar. Om hem in optimale conditie te houden, moet hij bewaard worden bij een vochtigheidsgraad die te vergelijken is met dat van het tropische klimaat in het land van herkomst. Afhankelijk van het type sigaar moeten sigaren vochtig of minder vochtig worden bewaard. Zo worden de diverse exclusieve longfillers bij sigarenspeciaalzaak Joop van Ravenstein bewaard in een humidor, een grote kast met glazen deuren zoals op de afbeelding te zien is. In ons klimaat droogt de sigaar anders al snel uit, hoewel de sigaar dan nog wel gerookt kan worden brandt hij snel op, laat het mondeinde sneller los tijdens het roken en wordt hij scherp van smaak. Onze humidor is dus onmisbaar.

Rook je af en toe een sigaar, dan heb je voldoende aan een doos van standaardformaat waarin een vijftigtal sigaren passen, met een hygrometer en een bevochtiger. De goedkoopste modellen kosten ongeveer €100,-. Daarna wordt het een kwestie van smaak. Maar er zijn wel een aantal aandachtspunten. De koffer moet regelmatig verlucht worden en het wordt afgeraden sigaren van verschillende herkomst naast elkaar te leggen. Let er ook op dat er voldoende ruimte zit tussen de sigaren en de bevochtiger, anders worden de sigaren die er het dichtstbij zitten, rimpelig. Gebruik ook alleen gedestilleerd of gedemineraliseerd water.

De etuis voor sigaren zijn te vergelijken met opbergsystemen voor zeilen. Kies bij voorkeur een model van soepel leer met een gladde binnenkant – om de dekbladen te sparen – en met twee of drie vakjes, zodat je een voorraad hebt.

Een gedachte over “Sigaren bewaren en beschermen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *